هر دستگاه الکترونیکی که بر اساس یک سیستم عامل کار می کند، برای عملکرد بهتر و سریع تر به بروز رسانی نیاز دارد. در خصوص گوشی های هوشمند و تبلت نیز باید همین به روز رسانی صورت بگیرد. آپدیت تبلت به دستگاه کمک می کند تا در اجرای برنامه ها عملکرد بهتری داشته باشد، سرعت آن بالاتر برود و در کل دستگاه بهینه تری داشته باشیم. برای به روز رسانی تبلت باید به نوع دستگاه و سیستم عامل نصب شده روی آن توجه کرد.
در تبلت های اپل از سیستم عامل iOS استفاده می شود و در سایر برندها نظیر سامسونگ، ال جی، سونی، لنوو و … سیستم عامل نصب شده روی تبلت اندروید است. از این رو مراحل و نحوه آپدیت دستگاه در هر یک از این تبلت ها متفاوت است. در این مقاله به صورت کاملا به صورت کامل مراحل و نحوه آپدیت تبلت های اندرویدی و آی او اس را بررسی می کنیم. شما می توانید برای دریافت راهنمایی تخصصی در این زمینه با نمایندگی تعمیر تبلت در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
چه زمانی به آپدیت تبلت نیاز است؟
معمولا زمانی که یک دستگاه مانند تبلت به آپدیت سیستم عامل نیاز داشته باشد، می توان از برخی نشانه ها متوجه این موضوع شد. در صورت به روز نبودن سیستم عامل، تبلت کند می شود، دائما هنگ می کند، در اجرای برنامه ها عملکرد درستی ندارد و در کل نمی توان روان و راحت با تبلت کار کند. حتی گاهی اوقات به روز رسانی بخشی از فرایند تعمیر انواع تبلت نیز محسوب می شود. آپدیت های ارائه شده برای از بین بردن باگ های نرم افزاری، خصوصا باگ های امنیتی اهمیت زیادی دارند و باید حتما آنها را در صورت نیاز دریافت کرد.
اما برای این که بفهمیم آیا نسخه آپدیت جدیدی برای دستگاه وجود دارد یا خیر، باید در بخش تنظیمات دستگاه این مورد را جست و جو کرد تا در صورت نیاز آپدیت تبلت مورد نظر را انجام داد. در قدم اول باید نسخه کنونی نصب شده روی تبلت را بررسی کرد و سپس دید با توجه به نسخه موجود و مدل دستگاه امکان ارتقای آن به کدام ورژن وجود دارد. سپس باید دید آیا تبلت مورد نظر به به روز رسانی نیاز دارد یا خیر. در بخش تنظیمات تبلت و در قسمت آپدیت نرم افزاری می توان با استفاده از گزینه check update نسخه های فعال برای به روز رسانی تبلت را مشاهده کرد.
نحوه آپدیت تبلت های اندرویدی
تا اینجا به صورت کلی با اهمیت و شرایط نیاز به آپدیت تبلت ها آشنا شدیم و فهمیدیم که برای مثال آپدیت کردن تبلت های اندرویدی می تواند به افزایش سرعت اجرای برنامه ها در اندروید کمک کند. اما در خصوص به روز رسانی انواع تبلت های اندرویدی باید گفت که می توان این کار را از طریق سه روش متفاوت انجام داد. این روش ها معمولا در تمامی مدل ها و برندهایی که از سیستم عامل اندروید بهره می برند یکسان است و تنها ممکن است برخی تفاوت های جزئی در اجرای مراحل آپدیت تبلت وجود داشته باشد. سه روش به روز رسانی تبلت های اندرویدی شامل موارد زیر می شود:
- به روز رسانی از طریق OTA
- به روز رسانی از طریق کامپیوتر
- به روز رسانی غیر رسمی تبلت از طریق روت دستگاه
در ادامه هر یک از این روش ها را به صورت مختصر توضیح می دهیم.
بروزرسانی تبلت های اندرویدی از طریق OTA
این روش یک روش به روز رسانی بی سیم است. در واقع واژه OTA کوتاه شده عبارت Over the Air است. از طریق این روش می توان به روز رسانی های رسمی سیستم عامل اندروید را برای تبلت دریافت کرد. برای آپدیت تبلت از این طریق ابتدا دستگاه را به اینترنت وصل کرده و سپس وارد قسمت تنظیمات تبلت اندرویدی شوید. حال در این بخش در بین گزینه ها، گزینه About Tablet را انتخاب کنید.
با این کار شما می توانید اطلاعات مربوط به مدل دستگاه و نسخه کنونی نصب شده روی آن را مشاهده کنید. در ادامه روی گزینه Software Update بزنید و در صورتی که نسخه جدیدی برای دریافت وجود داشته باشد، گزینه آپدیت را انتخاب کنید. به این ترتیب دستگاه بررسی می کند تا ببیند آیا نسخه جدیدی برای دریافت و به روز رسانی تبلت وجود دارد یا خیر.
در نهایت اگر نسخه آپدیت رسمی برای تبلت اندرویدی مورد نظر وجود داشته باشد، می توان آن را دریافت کرد و به این ترتیب تبلت را به روز رسانی کرد. برای دریافت دانلود فایل ها و اجرای فرایند آپدیت باید روی گزینه Reboot and Install بزنید. حال یا ابتدا فایل ها دانلود شده و سپس سیستم ریستارت می شود یا این که ابتدا تبلت ریستارت شده و سپس دانلود فایل های به روز رسانی شروع می شود.
آپدیت تبلت های اندرویدی از طریق کامپیوتر
در روش بعدی برای به روز رسانی تبلت های اندرویدی از یک کامپیوتر برای دریافت آپدیت ها استفاده می شود. در این روش باید بسته به برند و مدل دستگاه پیش رفت. بسته به برند، ابتدا وارد وب سایت رسمی تولید کننده تبلت مورد نظر شوید.
زمانی که وارد وب سایت رسمی هر کمپانی تولید کننده محصولات هوشمند اندرویدی می شوید، می توانید در آن جا آخرین نسخه رسمی عرضه شده برای هر دستگاهی را پیدا کنید. به این ترتیب بسته به مدل تبلت و ورژن سازگار با آن می توان جدیدترین نسخه در دسترس را از وب سایت رسمی دستگاه دریافت کرد و به این ترتیب آپدیت تبلت مورد نظر را انجام داد.
بروز رسانی از طریق روت کردن تبلت اندرویدی
زمانی که یک سیستم اندرویدی مانند تبلت روت می شود، این امکان وجود دارد تا نسخه های غیر رسمی برنامه های مختلف از جمله سیستم عامل را نیز برای دستگاه دریافت کرد و به این ترتیب آپدیت تبلت را از طریق نسخه های غیر رسمی انجام داد. با این روش می توان نسخه های غیر رسمی جدیدتر را روی سیستم های قدیمی تر نیز نصب کرد. این روش پیچیدگی های زیادی دارد و گاهی اوقات نیز مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.
از طرفی نیز زمانی که یک دستگاه روت می شود، دیگر شامل گارانتی نیست و کلا سیستم به حالت دیگری تغییر می کند. پیش از روت کردن باید حتما از تمامی داده های روی تبلت یک فایل بکاپ تهیه کرد. از ابزارهای مختلف رایگانی در اینترنت می توان برای روت کردن تبلت اندرویدی استفاده کرد. بعد از این که تبلت روت شد، می توان برای آپدیت تبلت اندرویدی به نصب کاستوم رام ها پرداخت که کار پیچیده ای است.
آموزش آپدیت تبلت اپل
در خصوص به روز رسانی تبلت های اپل نیز در ابتدا باید نسخه کنونی نصب شده روی آن را بررسی کرد و در ادامه آخرین آپدیت های موجود برای دستگاه را در بخش تنظیمات دنبال کرد. در قسمت تنظیمات تبلت آیفون می توان تمامی نسخه های آپدیت دستگاه را مشاهده و سپس آنها را دانلود کرد. در نتیجه به اینترنت وصل شوید، سپس وارد بخش تنظیمات تبلت آیفون خود شده و در آن جا گزینه General را در بین گزینه ها انتخاب نمایید.
حال در ادامه برای به روز رسانی دستگاه گزینه Software Update را انتخاب کنید تا ببینید که آیا نسخه جدیدی برای دستگاه شما وجود دارد یا خیر. برای مثال اگر رو به روی بخش Software Update عدد یک به رنگ قرمز نوشته شده باشد، بدان معنی است که یک ورژن جدید آی او اس برای تبلت مورد نظر در دسترس است. حال کافی است روی این گزینه بزنید و نسخه جدید را دانلود کنید. بعد از دانلود فایل، روی گزینه now install بزنید تا مراحل نصب نسخه جدید آغاز شود. تمامی دستورات و مراحل را دنبال کنید تا به این ترتیب سیستم عامل آیپد مورد نظر به روز رسانی شود.