ویروس کشی تبلت یکی از اقدامات مفیدی است که شما را از شر بدافزارهای مخرب می رهاند. ویروس ها باعث افت عملکرد دستگاه می شوند؛ برای مثال با اجرای اتوماتیک در پس زمینه تبلت مقدار مصرف انرژی را بالا می برند. معمولاً بدافزارها هنگامی به دستگاه شما نفوذ می کنند که نرم افزاری را از سایت های غیر رسمی و ناشناخته بارگیری نمایید. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی بکوشید اپلیکیشن ها را از منابع معتبر مانند گوگل پلی استور و بازار دانلود کنید.
توسعه دهندگان بازار قابلیت منحصر به فردی را به نام سپر امنیت برای این برنامه معروف در نظر گرفته اند. ابزار امنیتی مربوطه از چندین آنتی ویروس قدرتمند تشکیل شده و توانایی شناسایی رفتارهای مخرب را دارد. بنابراین می توانید با خیالی آسوده اقدام به دانلود اپلیکیشن از بازار نمایید. در ادامه نحوه حذف ویروس از تبلت و راه کارهای پیشگیری از این مسئله را آموزش می دهیم.
ویروس کشی تبلت در سه گام
در صورتی که نرم افزارها را از منابع نامعتبر بارگیری کنید، ممکن است دارای بدافزار باشند. در این حالت اگر بتوانید برنامه مشکل ساز را شناسایی و حذف کنید، بدافزارهای مخرب نیز از بین می روند. به طور کلی مراحل ویروس کشی تبلت به صورت زیر انجام می گیرد:
گام اول: ورود به حالت Safe Mode
جهت ورود به حالت امن باید منوی پاور تلفن هوشمند خود را فعال کنید. به این منظور دکمه پاور را فشرده و نگه دارید تا منوی پاور که دربردارنده آیتم هایی مانند خاموش کردن، ریستارت و… فعال شود. اکنون باید گزینه Power Off را لمس نمایید تا آیتم ورود به حالت سیف مود در دسترس شما قرار گیرد. سپس روی Restart بزنید. با این اقدام دستگاه مجدداً راه اندازی شده و پس از چند لحظه وارد حالت امن خواهید شد.
گام دوم: حذف نرم افزار ویروسی
در مرحله بعد اپلیکیشن حاوی بدافزار را بیابید و اقدام به حذف آن نمایید. برای یافتن برنامه ویروسی سعی کنید به یاد بیاورید که گوشی از چه زمانی دچار اختلال شده است. اگر بتوانید زمان دقیق بروز مشکلات دستگاه را خاطر بیاورید، به راحتی می توانید نرم افزار حاوی ویروس را پیدا کنید. چون معمولاً ایرادات از زمانی آغاز می شوند که اقدام به نصب اپلیکیشن آلوده روی تبلت می نمایید.
یکی از راه های دیگر که به ویروس کشی تبلت و یافتن اپ مخرب کمک می کند، این است که برنامه های مشکوک را یکی یکی پاک نمایید. سپس عملکرد دستگاه را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که مشکل رفع شده یا نه. چنانچه مشاهده کردید با حذف یکی از اپلیکیشن ها کارکرد تبلت به حالت طبیعی برگشت، ایراد از جانب آن برنامه خاص بوده است. پس از پیدا کردن برنامه حاوی ویروس وارد منوی App Manager شوید و آن را حذف کنید.
گام سوم: ریستارت کردن تبلت
در گام آخر تبلت را یک مرتبه ریستارت نمایید. با راه اندازی مجدد عملیات حذف بدافزارها تکمیل می شود و دیگر شاهد هیچ گونه اختلالی در عملکرد دستگاه نخواهید بود.
این آموزش را از قلم نیندازید: نحوه ریست فکتوری تبلت
روش های پیشگیری از ویروسی شدن تبلت
همان طور که گفته شد، ویروس ها عملکرد تبلت شما را مختل می کنند. علاوه بر آن ممکن است بدافزارهای مخرب از جانب مجرمان سایبری برای دسترسی به اطلاعات حساس شما مورد استفاده قرار گیرند. از این رو بکوشید به کمک ترفندهایی که در ادامه بیان می شوند از ویروسی شدن دستگاه خود ممانعت به عمل آورید.
1. نصب آنتی ویروس های قدرتمند
یکی از اقدامات مفید که در زمینه ویروس کشی تبلت و جلوگیری از آلوده شدن آن نقش موثری دارد، نصب آنتی ویروس های مناسب است. برخی از آنتی ویروس ها قادرند به سرعت بدافزارها را شناسایی کرده و آن ها را از بین ببرند. از این رو متخصصان نمایندگی تعمیر تبلت توصیه می کنند حتماً یک آنتی ویروس قدرتمند را روی دستگاه خود نصب نمایید. از جمله محبوب ترین این ابزارها می توان بهBitdefender ، Outlook Security و… اشاره کرد.
2. دانلود نرم افزارها از گوگل پلی استور
ترفند دیگر برای جلوگیری از ویروسی شدن تبلت این است که اپلیکیشن ها را تنها از گوگل پلی استور دانلود نمایید. این فروشگاه به عنوان یکی از معتبرترین منابع رسمی جهت بارگیری برنامه های اندرویدی شناخته می شود. 99 درصد اپ های موجود در این فروشگاه معروف بدون بدافزار هستند. بنابراین در صورت دانلود نرم افزارها از گوگل پلی استور نیازی به ویروس کشی تبلت خود نخواهید داشت.
این مقاله را از دست ندهید: گیر کردن تبلت روی لوگو
3. پاک کردن حافظه کش مرورگر
اگر بخشی از اوقات فراغت خود را به وب گردی می پردازید، بد نیست بدانید که گاهی بدافزارها از طریق مرورگر وارد تبلت می شوند. به همین دلیل بهتر است در فواصل زمانی منظم حافظه کش مرورگر را خالی کنید. در واقع با این کار شانس خود را برای رهایی از شر ویروس های مخرب افزایش می دهید.
4. دور اپلیکیشن های کلون را خط بکشید
هنگامی که قصد دارید اپلیکیشن خاصی را در تبلت نصب نمایید، حتماً باید به سراغ نسخه اصلی آن بروید. متاسفانه امروزه نسخه های مشابه اپلیکیشن ها با آیکون تقریباً یکسان وجود دارند که ممکن است شما را در شناسایی اپ اصلی به اشتباه بیندازند.
برنامه های کلون در اغلب موارد ویروسی هستند و صدمات جبران ناپذیری را به دستگاه وارد می سازند. به همین دلیل توجه داشته باشید که هنگام بارگیری، اشتباهی اپ های کلون را به جای نسخه اصلی دانلود نکنید. جهت دسترسی به برنامه های اصلی و عدم نیاز به ویروس کشی تبلت بهتر است گوگل پلی استور را برای بارگیری نرم افزار برگزینید.
5. حذف فایل های دانلودی
راه کار دیگر این است که به محل ذخیره فایل های دانلودی بروید و آن ها را پاک کنید. توجه داشته باشید که منظور نرم افزارهای روی هوم اسکرین تبلت نیست، بلکه باید فایل های نصبی را حذف نمایید.
پیشنهاد سایت: علت عدم نمایش سابقه تماس در تبلت
6. بررسی دسترسی برنامه ها
دسترسی های مربوط به هر کدام از برنامه ها در فروشگاه گوگل پلی استور تعیین شده است. به همین دلیل باید پس از بارگیری اپلیکیشن، دسترسی های آن را مورد بررسی قرار دهید. چنانچه متوجه شدید یک نرم افزار خاص قصد دارد به یک سری داده های نامربوط دست پیدا کند، آن را به سرعت حذف نمایید. به عنوان مثال ویدئو پلیرها نیازی به اطلاعات مخاطبین ندارند. بنابراین در صورتی که با بررسی نرم افزار متوجه چنین موارد مشکوکی شدید، اپ مورد نظر را حتما پاک کنید.
7. به روز رسانی سیستم عامل اندروید
حذف ویروس از تبلت دردسرهای خاص خود را دارد. حتی گاهی آنتی ویروس های قدرتمند هم توانایی از بین بردن برخی بدافزارها را ندارند. به همین دلیل همواره باید آخرین نسخه سیستم عامل اندروید را روی دستگاه خود نصب نمایید. آپدیت های جدید همواره مجهز به سپرهای امنیتی برای مقابله با بدافزارها هستند. لذا از به روز رسانی سیستم عامل اندروید و همچنین گوگل پلی استور غافل نشوید.