در بین حوادث و مشکلات مختلفی که ممکن است برای دستگاه های الکترونیکی رخ دهد، به جرات می توان گفت که آب خوردگی این دستگاه ها یکی از بدترین آن ها است. زمانی که یک دستگاه الکترونیکی نظیر گوشی یا تبلت آب می خورد یا به درون آن رطوبت نفوذ می کند، قسمت های بسیار حساسی از آن ها در معرض آسیب قرار می گیرد. همین امر نیاز به تعمیر تبلت آب خورده را از هر چیزی مهم تر می کند.
افتادن تبلت در آب، نفوذ رطوبت به آن، ریختن آب روی صفحه و مواردی از این دست نیاز به تعمیر آب خوردگی تبلت را سبب می شود. زمانی که هر یک از حالت ها اتفاق بیفتد، دنبال کردن یک سری راه کار ها پیش از تعمیر تبلت آب خورده نیاز است. مراجعه به یک مرکز تعمیراتی معتبر با تکنسین هایی مجرب می تواند شانس نجات دستگاه را افزایش دهد. مرکز سخت افزار ایران، یک مرکز معتبر است که طیف وسیعی از خدمات تعمیر تبلت از جمله تعمیرات تبلت آب خورده را ارائه می دهد.
در صورت آب خوردگی تبلت چه کاری باید انجام داد؟
برای این که فرایند تعمیر تبلت آب خورده با موفقیت بیشتری انجام شود و شانس نجات این دستگاه افزایش یابد، انجام یک سری اقدامات در زمان آب خوردن تبلت از اهمیت زیادی برخوردار است. اول از همه خصوصا اگر تبلت در آب افتاده باشد، باید به سرعت آن را از آب خارج کرد و تبلت را خاموش کرد. سپس هر گونه لوازم جانبی که به تبلت وصل است و همچنین کارت حافظه و سیم کارت ( در صورت وجود داشتن در تبلت ) باید از آن جدا شود.
خاموش کردن سریع دستگاه خصوصا زمانی که تبلت در معرض حجم بالای آب قرار گرفته است، از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی اگر در تبلت مورد نظر امکان جدا کردن باتری وجود دارد، باید آن را نیز از دستگاه جدا کرد. هر یک از این قطعات را کاملا خشک کرده و در جایی تمیز و خشک نگه دارید. خود تبلت را نیز با یک پارچه تمیز و بدون پرز خشک کنید.
چگونه تبلت آب خورده را خشک کنیم؟
خشک کردن درست تبلت آب خورده یکی از مهم ترین فرایند های پیش نیاز قبل از تعمیر تبلت آب خورده است. این کار را باید به سرعت و با دقت کافی انجام داد. نکته مهم در خصوص خشک کردن درست تبلتی که آب به آن نفوذ کرده است، استفاده از یک پارچه بسیار تمیز، خشک و بدون پرز است. بهتر است از یک حوله کاغذی برای این منظور استفاده شود. باتری و سایر جزئیات خارج شده از دستگاه را نیز باید بعد از خشک کردن کامل، به مدت حداقل دو روز در جایی خشک نگه داشت.
در برخی منابع توصیه می شود تا قبل از تعمیر آب خوردگی تبلت، تمامی قطعات را در یک کیسه برنج خشک نگه دارید یا این که آن ها را در لا به لای کیسه های ژل سیلیکونی نگه داری کنید. این پک های سیلیکونی معمولا در بسیاری از بسته بندی های لوازم الکترونیکی وجود دارد. هدف از این کار این است که تبلت آب خورده را در جایی گرم و خشک نگه دارید تا امکان آسیب و نفوذ رطوبت احتمالی به برد و مدار های داخلی دستگاه و سایر بخش های حساس تبلت کم تر شود.
اهمیت خشک کردن در تعمیر تبلت آب خورده
دلیل این که خاموش کردن و خشک کردن سریع و بلافاصله تبلت خصوصا پیش از انجام تعمیر تبلت آب خورده اهمیت بالایی دارد این است که در صورت نفوذ آب به هر یک از قطعات امکان سوختن و از کار افتادن آن ها وجود دارد. باید آب به سرعت از تمامی قطعات و اسلات ها پاک شود و هیچ استفاده ای از این اجزا نشود. تا جای ممکن باید تمام قطرات آب خشک شود وگرنه ممکن است پیش از رساندن دستگاه به مرکز تعمیرات تبلت، سایر قطعات حساس آن نظیر باتری، برد، هارد و ال سی دی تبلت آسیب دیده و بسوزد و همین فرایند تعمیر آب خوردگی تبلت را دشوار تر و پیچیده تر کند.
تعمیر تبلت آب خورده شامل چه اقداماتی است؟
تمام اقداماتی که برای تعمیر آب خوردگی تبلت انجام می شود، باید بعد از بررسی دقیق دستگاه توسط تعمیرکار و عیب یابی کامل تبلت انجام شود. این که چه حد از تعمیرات برای تبلت آب خورده نیاز است به شدت ورود آب و میزان آسیب وارد شده به قطعات مهم تبلت بستگی دارد. در برخی موارد تعمیر تبلت آب خورده پیچیدگی زیادی ندارد.
اما گاهی نیز آسیب ها بیشتر است و شاید حتی نیاز به تعویض برخی قطعات حساس تبلت باشد. تعمیر برد، تعمیر و تعویض باتری، تعمیر و تعویض ال سی دی و پنل تبلت، تعمیر اسپیکر تبلت، تعمیر دوربین و میکروفون تبلت از دیگر مواردی است که در صورت نفوذ آب به درون این دستگاه ها ممکن است مورد نیاز باشد و انجام شود. تعمیرکار تبلت بر اساس نشانه هایی که در عملکرد تبلت مشاهده می کند، میزان آسیب در اثر آب خوردگی تبلت را تشخیص می دهد.
نشانه های آسیب ناشی از آب خوردگی تبلت
نشانه های یک تبلت آب خورده را می توان در مشکلاتی که در اجزای مختلف آن مشاهده می شود، جست و جو کرد. برای مثال از دست رفتن تصویر یا تیره شدن بخشی از تصویر در تبلت می تواند نشان از نفوذ آب به ال سی دی یا حتی برد دستگاه داشته باشد. همچنین قطع شدن یا خش دار شدن صدای میکروفون ها و اسپیکر تبلت نیز می تواند حاکی از آب خوردگی تبلت باشد. خرابی باتری، شارژ نشدن تبلت و مواردی از این دست همگی نشان گر نفوذ آب به تبلت است و مشخص می کند که به چه اقداماتی برای تعمیر تبلت آب خورده نیاز است.
اشتباهات رایج کاربران در صورت آب خوردن تبلت
همان طور که گفته شد برخی از اقدامات برای نجات تبلت آب خورده ضرورت بالایی دارد. در همین راستا برخی اشتباهات رایج نیز می تواند کار تعمیر تبلت آب خورده را با شکست مواجه کند. مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
- سعی در روشن کردن تبلت بعد از آب خوردگی دستگاه
- تکان دادن تبلت برای خارج کردن آب درون آن، این کار به هیچ عنوان به خشک شدن تبلت کمکی نمی کند و فقط باعث می شود آب بیشتر به بخش های حساس تبلت نفوذ کند
- استفاده کردن از سشوار، بسیاری از مواقع کاربران برای خشک کردن تبلت آب خورده از باد داغ سشوار استفاده می کنند که این کار هم می تواند به تبلت آسیب زیادی وارد کند
انجام هر یک از این کار ها، می تواند آسیب وارد شده به تبلت را بیشتر کرده و موجب شود فرایند تعمیر آب خوردگی تبلت با موفقیت کم تری پیش رود.